Smalec z majerankiem

Smalec z majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • jabłko

    1 antonówka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę, obraną cebulę i jabłko pokroić w małą kostkę. Na patelni usmażyć słoninę, a gdy się zeszkli, dodać cebule. Chwilę smażyć (nie rumienić). Następnie dodać jabłko, a gdy się rozpadnie wsypać majeranek, wymieszać i zlać do glinianej lub kamionkowej miseczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

01.01.2011 11:15
Pychotka - ja słoniknę mielę .A smalec z jabłkiem i majerankiem to klasyka - najlepszy na swiecie

Barbara55

11.10.2010 14:02
smalec z jabłkiem i majerankiem? no nie wiem...

marta639

17.09.2010 15:18
Fajny

Dorota71

14.09.2010 17:05
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat