Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa w wersji chilli z fasola i kabanosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 200 g
fasola biała 1 puszka
kabanos 100 g
chilli 1/2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
cynamon do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa w wersji chilli z fasola i kabanosem

Przecier rozrabiam z wodą, dodaję kostkę, 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę. Dosypuje chilli, dodaje fasole, podsmazonego kabanosa, tymianek, sól, pieprz i cynamon. Po zagotowaniu dodaje 2 łyzeczki smietanki.
Zupka jest charakterna, ale bardzo smaczna! Dekoruję startym parmezanem. Bardzo smakuje :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.08.2013 10:50
Ciekawy pomysł na pomidorową
aisoglam 12.06.2013 14:02
Apetyczna pomidorowa :)
annagebalska 03.12.2012 10:08
pyszne
xxxbulix 19.11.2012 12:21
lubię ostre dania
marta24 14.11.2012 21:59
lubię fasolę,przyprawioną czyli
Ela15 25.09.2012 09:00
super
Kas2 21.08.2012 21:06
lubię takie ostre smaki
owca441 15.06.2012 17:01
ciekawa
Renata22 05.06.2012 15:31
ale jaka dobra, prawda?
gosia561 05.06.2012 12:33
nawet nie taka ostra mi wyszła
KasiaK90 28.03.2012 10:27
extra :)
adam1f 25.03.2012 00:26
dobra
gosia561 16.01.2012 17:03
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak