Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piwny boczek z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 100 g
musztarda 1 łyżka
chrzan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piwny boczek z grilla

1/3 szklanki piwa, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki startego chrzanu, sok z1/2 cytryny, 2 łyżeczki oleju, sól, pieprz oraz 1/2 łyżeczki majeranku- wszystkie składniki marynaty włożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Mięso marynować i wstawić do lodówki na godzinę. Boczek wyjąć i opiekać na rozgrzanym grillu z dwóch stron 5 minut. następnie każdy kawałek polać piwem i piec kolejne 5 minut. Plaster mięsa obrócić, polać piwem i piec 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak