Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1
pietruszka 1
por
porcja rosołowa 1
ziemniaki 5 szt
boczek wędzony
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

ugotować wywar na porcji rosołowej z dodatkiem pokrojonej w kostkę włoszczyzny.Dodać przesiekana drobniej kapustę kiszona.Gotować do miękkości.W osobnym garnku ugotować do miękkości ziemniaki pokrojone w kostkę.Miękkie ziemniaki dodać razem z wodą w której się gotowały do wywary z warzywami i kapustą.Na patelni podsmażć boczek pokrojony w paseczki z dodatkiem papryki słodkiej.Całośc dodać do zupy.Dodać koncentrat i doprawić jeśli trzeba do smaku.na koniec dodać majeranek i ew.natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.12.2013 15:43
jedna z moich ulubionych zupek
JOANNA16 29.05.2013 15:07
mniam mniam, pycha
kriko 21.12.2012 18:29
pyszny
Krzysztof15 06.10.2012 18:14
super
DanutaS 05.02.2012 13:49
oj, długo już nie jadłam kapuśniaczka! czas najwyższy ...
Luki 03.02.2012 13:51
pomysł na obiad!!
Wiesława1 04.01.2012 07:51
proszę bardzo:-))
senninha 04.01.2012 07:16
jeszcze w ciąży pochłonęłam takie ilości kapuśniaku, jak chyba nikt, a mimo to wciąż za nim przepadam! pycha! podsunęłaś mi pomysł na dzisiejszy obiad :) dziękuję!
junox 03.01.2012 19:23
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak