Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti zgroszkiem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti 500 g
Cebulka perłowa marynowana Smak 200 g
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti zgroszkiem i cebulką

wrzucić makaron do rondla z wrzącą wodą i ugotować al dente. Odcedzić, włożyć ponownie do rondla, pozostawić w ciepłym miejscu. Obrać cebulki. Rozgrzać olej, dodać posiekany bekon i cebulki. Smażyć ok. 4 minuty. Oprószyć mąką po wierzchu, smażyć jeszzce minutę. Wlać do dzbanka bulion i wino, dodać do cebulki i bekonu. Doprowadzić sos do wrzenia. Dodać groszek, gotować 5 minut. Doprawić pieprzem i polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak