Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonka karpia smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
karp 1 wypatroszony

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonka karpia smażone

Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na dzwonka. Nastepnie skrapiamy sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku. Panierujemy w jajku i bulce tartej. Smazymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 13.01.2012 20:03
super
Ewa6274879 02.01.2012 21:42
przepadam za karpiem, chociaż jem go tylko raz w roku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak