Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone banany w płatkach migdalowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 8 łyżek
masło 50 g
cukier 4 łyżki
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone banany w płatkach migdalowych

Banany obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż na połowy. Masło topimy na małym ogniu i mieszamy z cukrem(zamiennie może by miód) i płatkami migdałowymi. Masą smarujemy 4 połówki bananów, a pozostałe nakładamy na nie tak, aby nadzienie było pomiędzy dwoma połówkami. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i układamy na niej banany. Zapiekamy w temperaturze 230° ok. 5 min. Podajemy prosto z pieca lub na zimno z bitą śmietaną i owocami na wierzch posypując płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.05.2012 13:23
ooo super :)
artur7 16.04.2012 09:14
robiłem pyszne
artur7 19.03.2012 10:05
smaczne
Dorota59 12.03.2012 04:57
świetny deserek
radosna29 24.02.2012 21:57
lubie banany
mic 04.01.2012 14:20
az mi smaku narobilas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak