Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka korzenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 70 g
miód 125 g
cukier puder 70 g
jajko 1 szt.
mąka 250 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka korzenne

Margarynę rozpuścić z miodem, dodać cukier i mieszać podgrzewając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mąkę wymieszać z sodą, przyprawą, dodać dokładnie rozmieszane jajko i połączyć z wystudzoną masą miodową.
Wyrobić gładkie ciasto.
Porcje ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 1 mm, wykrawać dowolne ciasteczka.
Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka najlepsze są na drugi i kolejny dzień, długo nie tracą świeżości, są kruchutkie i pyszne
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 23.12.2014 12:35
po prostu magiczne...
caralajna 05.04.2012 21:22
lubię je
kate.500 11.02.2012 12:00
jakie aromatyczne
Mysiunia 09.02.2012 09:40
bardzo je lubię:)
Kas2 04.01.2012 00:17
lubię, bardzo!
Monika111 02.01.2012 17:32
Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak