Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misz-masz z kaczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1/2 kg
kalarepa 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
kiełki sojowe 15 dag
marchew 30 dag
papryka czerwona 2 sztuki
sól
pieprz
imbir 1 kawałek
pieczarki 30 dag
olej
chili Prymat
sos sojowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Misz-masz z kaczką

Mięso kroimy na kawałki i rumienimy na oleju. Warzywa kroimy w paseczki, dodajemy do brytfanny z kaczką, podduszamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, starty imbir, doprawiamy. Na koniec dodajemy posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podajemy z ryżem, ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak