Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona, panierowana mozzarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozarelli 250 g
jajko
mąki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona, panierowana mozzarella

Mozzarellę odsączyć i pokroić w ok. 1 centymetrowe plastry. Plastry sera obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Ponownie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażymy w gorącym oleju, aż do uzyskania złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 12.02.2012 15:11
brzmi zachęcająco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak