Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszek włoski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 250 g
masło 250 g
jajko 5 szt
orzechy 250 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: placuszek włoski

masło utrzeć z cukrem dodać jajka formę natłuścić wysypać mąką ciasto przełożyć do formy i rozłożyć na nim orzechy piec ok 1 godz w temp 220*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak