Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne ze szpinakiem, fetą i oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne pół paczki
ser feta pół kostki
oliwki czarne garść
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 100 ml
szpinak mrożony 250 g
cebulka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: penne ze szpinakiem, fetą i oliwkami

Szpinak mrożony liście- rozmrozić.
Penne ugotować.
Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić, dodać rozmrożony szpinak i podsmażyć go.
Ser feta pokroić w grubą kostkę, oliwki w cząstki.
jak już szpinak fajnie się przesmaży dodać ser feta i oliwki, czosnek posiekany i przesmażyć razem, ale nie za długo żeby ser się nie rozleciał całkiem.
Na sam koniec zalać to śmietaną, doprawić do smaku i chwilę odparować.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 05.05.2012 12:13
bardzo smaczny przepis
jasiek 18.02.2012 00:16
ładnie podane
Kuchareczka2 11.02.2012 10:58
hmmm pyccha
alaaa 13.01.2012 10:43
ładnie podane
KasiaK90 09.01.2012 10:50
super
IlonaAlbertos 08.01.2012 13:43
Apetyczna, uwielbiam takie połączenia.
jozefinach 04.01.2012 11:38
Uwielbiam szpinak, oliwki i fetę.
Renia1 03.01.2012 14:22
mniam, moje smaki
Magdalena67 02.01.2012 16:04
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak