Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
ziela angielskie Prymat 5 ziaren
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól - -
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
wędzony boczek 20 (chudy)
groch 30 łuskany
przyprawa do potraw 1 1/2 łyżeczki
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Włoszczyznę obrać i opłukać. Groch opłukać i razem z włoszczyzną, boczkiem, czosnkiem i przyprawami zalać w garnku 6 szklankami wody. Gotować 40 min., a następnie wyjąć boczek i przyprawy, a zupę zmiksować. Boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu i dodać do zupy. Wsypać majeranek, doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 14.02.2011 15:32
dla mnie bomba
Joanna120 16.11.2010 13:23
przepysznie wygląda!!
Barbara55 11.10.2010 14:01
apetyczne konkretne klasyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak