Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 0,5 kilograma
śmietany 200 gramów
cukru 1 szklanka
miodu 1/2 szklanki
masła lub margaryny 1/2 kostki
jajek 4 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Miód, masło, cukier i kakao wrzucić do rondelka i rozpuścić, nie dopuszczając do zagotowania. Odczekać chwilę, by odrobinę przestygło, a następnie miksować do całkowitego wystygnięcia(około 5 minut). Do masy dodać całe jajka i dalej ubijając wlać śmietanę 18 %, wsypać mąkę, sodę i przyprawę do piernika. Wszystko dobrze wymieszać. Można dodać również posiekane orzechy. Ciasto przelać do dużej formy keksówki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30-40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 21.07.2012 21:01
mógłbym zjeść:)
Ewa95 04.01.2012 18:05
mniam
ronald88 02.01.2012 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak