Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA z JARMUŻU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 szt
sos majonezowy 1/2 szkl
sok z cytryny do smaku
jabłko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
jarmuż 40 liście

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA z JARMUŻU

Surówkę z jarmużu przygotowuje się w zimie. Liście jarmużu umyć, wykroić twarde części. Jarmuż pokroić w jak najdrobniejszy makaronik, wymieszać z sosem. Jabłko umyć, obrać, otrzeć na tarce warzywnej z dużymi otworami. W trakcie ocierania skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z jarmużem. Surówkę przyprawić do smaku solą sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem wyłożyć na salaterkę. Ozdobić talarkami marchewki lub cząstkami jajka ugotowanego na twardo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.04.2012 22:16
dobra
melonik 19.03.2012 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak