Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szalony mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 2 tabliczki
kakao 4 łyżki
żółtko jajek 4
śmietana 300 ml
cukier brązowy 2 łyżki
migdały garść
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szalony mus czekoladowy

Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żółtka ucieramy z cukrem. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Połowę żółtek i kremówki mieszamy razem, przesiewamy kakao i sól, mieszamy delikatnie. Dodajemy garść zmielonych migdałów.

Przestudzoną białą czekoladę dodajemy do reszty żółtek, mieszamy delikatnie. Następnie łączymy z pozostałą porcją kremówki.

Nakładamy do pucharków. do dekoracji przydadzą się listki mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak