Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z POMARAŃCZY Z RYBĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
cykoria 1 szt
filet z miruny 30 dag
bulion warzywny 2 szkl
natka pietruszki
cebula
sok z cytryny do smaku
skórka z cytryny 1/2 szt
cukier do smaku
kolendra 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
koperek do smaku
oliwa 3 łyżki
wywar z ryby 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z POMARAŃCZY Z RYBĄ

Umyte filety lekko skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną soli. W płaskim rondlu zagotować bulion z ryby z łyżką soku z cytryny i otartą skórką., natką, cebulą, kolendrą, gorczycą, pieprzem i łyżeczką cukru. Do wywaru włożyć filety i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zostawić w wywarze , aby wystygły.. Dokładnie wymieszać składniki sosu, lekko schłodzić. Wyszorowane pomarańcze sparzyć, osuszyć. Z jednej pomarańczy otrzeć skórkę. Pomarańcze obrać, pokroić na plastry, usunąć pestki. Skórkę z pomarańczy i wyciekający sok dodać do sosu. Rybę delikatnie wyjąć z wywaru, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Na półmisku ułożyć plastry pomarańczy, na nich płatki cykorii i kawałki ryby, polać schłodzonym sosem, udekorować gałązkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak