Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos truflowy do potrawki z indyka lub kury.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

trufle 2
wino 300 ml
cytryna 1
mąka 5 dkg
masło 10 dkg
bulion 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos truflowy do potrawki z indyka lub kury.

Kilka świeżych lub wymoczonych trufli ugotować w jednej szklance wina. Podsmażyć łyżkę mąki w maśle , rozprowadzić z pokrojonymi truflami i winem i mocno zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.06.2011 19:58
no dobra - proszę mi podpowiedzieć skąd te trufle wziąć bo coś mi się wydaje, że przepis z jakiejś książki a wstawiający nawet nie wie jak trufle wyglądają
Henryka2 04.01.2011 20:19
Powiew wielkiego świata!
Babciagramolka 09.12.2010 08:15
Obawiam się ,że raczej nie będzie mnie stać na użycie 2 trufli do sosu.Ostatnio za 1 dag trufli trzeba było zapłacić ponad 40 zł .Do sosów używa się kilka płatków otartych z trufli ( są bardzo aromatyczne ) .
buksiak12 01.09.2010 15:02
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:26
mniam
Dorota71 01.09.2010 14:25
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak