Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mak 4 szkl
margaryna 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 1 szt
rodzynki
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mak gotować 3 godziny, a później 2 razy przemielić. Z białek ubić pianę. Margarynę utrzeć z cukrem, A następnie dodać po jednym żółtku i ucierać, dodać mak zmielony, rodzynki, proszek do pieczenia i budyń. Później białka i olejek wszystko razem wymieszać i nałożyć na kruche ciasto. Na wierzch polać polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2013 12:26
mój ulubiony
1j1o1l1a1 02.01.2012 16:28
ależ makowy...super!:)
ronald88 02.01.2012 14:52
super
iziona 02.01.2012 14:03
Lubię ciasto z makiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak