Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekaniec kogiel-mogiel

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
cukier puder 5 dag
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekaniec kogiel-mogiel

Przygotować kogiel-mogiel. Żółtka utrzeć z cukrem na gęstą masę.
Wybrane owoce przebrać, umyć i osuszyć. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać koglem-moglem. Piec w temperaturze ok. 200 stopni przez 5 minut. Po tym czasie wyjąć i podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.06.2013 13:04
świetny i szybki pomysł na deser
olkaaa 13.03.2012 08:10
muszę spróbować
caralajna 04.01.2012 09:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak