Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń Rzymska (klops) Agusi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1 kg
żółty ser 30 dkg
jajko ugotowane na twardo 6
jajko 2
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 opakowania
mleko do namoczenia bułki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
papryka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń Rzymska (klops) Agusi

Mięso doprawiamy wszystkimi przyprawami(oprócz kolorowego pieprzu) , dodajemy bułkę tartą , namoczoną w mleku czerstwą bułkę , cebulkę pokrojoną w kostkę , paprykę pokrojoną w kostkę , ser żółty pokrojony w kostkę wbijamy 2 jajka.Wyrabiamy dokładne. Foremkę(keksówkę) smarujemy oliwą , nakładamy masę mięsną do 1/4 wysokości kładziemy 3 ugotowane całe jajka na środku i przykrywamy resztą mięsa wygładzamy posypujemy wierzch kolorowym pieprzem. Przykrywamy papierem do pieczenia. Pieczemy 45-50 min w temp 160 C
Z podanego przepisu wychodzą 2 blaszki pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.05.2013 22:37
pomysł z jajkiem jest super :)
AURELKA 04.09.2012 20:22
znakomita
monika1968 06.06.2012 19:50
Wygląda świetnie
Misiakova 02.06.2012 10:32
boskie :)
Katarzyna59 10.05.2012 09:51
fajna
Anna152 06.03.2012 11:14
mniam
ziutula
ziutula 28.01.2012 11:54
dobre zamiast kielbachy dziwnej...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak