Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sardelowy do pieczeni cielęcej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 10 dkg
sardelki 5
żółtko jajek 3
wino 250 ml
mąka 5 dkg
bulion 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sardelowy do pieczeni cielęcej

Rozpuścić łyżkę masła i usmażyć w nim wymyte, obrane z ości i posiekane sardelki. Szklankę bulionu wlać do tej masy, dodać kilka plastrów cytryny i wszystko zagotować. Rozbić 3 żółtka z 3/4 szklanki wina oraz łyżką mąki , zmieszać to z sosem i zagotować. Podawać z ciepłą cielęciną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak