Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 15 dag
śmietana 30% 0,5 litra
cukier puder 5 łyżek
skórka z pomarańczy lub limonki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z jagodami

Śmietanę wymieszać z cukrem i kilkoma kroplami aromatu i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając. Zagotować - nie gotować! Ostudzić i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin (najlepiej na noc).
Jagody przebrać, umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Schłodzony krem ubijać mikserem do uzyskania gładkiej masy.
Na spód schłodzonych pucharków (wystarczy na kilka minut wrzucić do nich kostki lodu) dodać garść jagód. Przykryć kremem i ponownie posypać jagodami. Dekorować listkiem mięty.
Jagody można zastąpić jakimi owocami tylko chcemy.
Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.02.2012 17:18
super
caralajna 10.02.2012 09:04
bita śmietana z owocami jest extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak