Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba z wątróbki drobiowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dag
boczek 20 dag
słonina 10 dag
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 7-10 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba z wątróbki drobiowej

Do garnka włożyć słoninę, boczek i cebulę, zalać małą ilością wody i ugotować. Pod koniec dodać umyte i oczyszczone wątróbki i podgrzewać aby wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie słoninę, boczek i wątróbkę przemielić w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać. Pastę można przechować w lodówce przez kilka dni. Podawać z pieczywem i pomidorem lub z kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.02.2013 17:11
Ciekawy pomysł na wykorzystanie wątróbki.
ziutula
ziutula 02.06.2012 20:55
moje smaki..
Motorek 23.05.2012 08:30
pycha
Kas2 17.04.2012 22:18
domowa pasta nie ma sobie równych
zuzanna_z 02.01.2012 11:27
pyszny pasztecik
staropolanka5 02.01.2012 00:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak