Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 kg
czekolada deserowa 1,5 tabliczki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
jajko 1 szt
cukier gruby 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego

Rozmrożone ciasto, rozwałkować, pokroić na 12 kwadratów o boku 10 cm. Następnie każdy kwadrat przekroić na 2 trójkąty. Na każdy trójkąt ciasta położyć 1 kostkę czekolady i 2-3 kosteczki skórki pomarańczowej, brzegi posmarować białkiem. Zwijać ciasto formować rogaliki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.04.2013 09:28
najszybszy sposób na małe co nie co słodkie do kawki
misia53 21.04.2013 06:13
Lubię ciasta francuskie choć sama nie robię
IlonaAlbertos 09.01.2013 00:58
Pyszne i lekkie rogaliki, bardzo lubię ciasto francuskie.
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:19
super
senninha 02.01.2012 06:33
uwielbiam ciasto francuskie :) ale z racji postanowienia noworocznego póki co nie spróbuję ;) ale brzmi smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak