Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z suszonymi wisniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone wiśnie 150 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat szczypta
olej z pestek winogron 150 ml
filety śledziowe 350 g
oliwa aromatyzowana 50 cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z suszonymi wisniami

Filety śledziowe kroimy wzdłuż na pół i zwijamy w ruloniki. Ruloniki śledziowe ciasno ustawiamy jeden obok drugiego w niedużym naczyniu, oprószamy pieprzem cytrynowym. Na śledzie wysypujemy suszone wiśnie. Olej i oliwę mieszamy ze sobą i zalewamy śledzie. Naczynie zamykamy i wkładamy do lodówkę na 2 doby, by smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.01.2012 11:06
dziekuję
sylwia / sytofala 01.01.2012 23:28
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak