Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2
seler mały
cebula
koncentrat pomidor 4 łyżki
sól
cukier
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang
olej
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę oprószamy sola i pieprzem i smażymy na złoto z obu stron na oleju. Rozgrzewamy w głębokim garnku z grubym dnem olej. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka, mieszamy, dodajemy przyprawy. Po 10 minutach duszenia, kiedy warzywa będą miękkie dodajemy pomidory. Kawałki ryby układamy w salaterce. Gotowy sos wykładamy na rybę. Delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.05.2013 13:31
nie dawałam selera
kasiaw 12.04.2012 19:44
super rybka
dorota20w 03.01.2012 11:01
dziekuję
Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:40
super
dorota20w 02.01.2012 11:05
ja tez :)
sylwia / sytofala 01.01.2012 23:23
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak