Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
majonez 4 łyż
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
kiełbasa parówkowa 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
koper 2 łyż
liście sałaty 8 szt
papryka marynowana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane koperkiem

Jaja kroimy na pół,wyjmujemy żółtka,białka układamy na desce.Drobno pokrojoną parówkę ucieramy z żółtkami,i posiekanym koprem,łyżką majonezu i musztardą,dodajemy przyprawy.Farsz powinien być pulchny i lekko pikantny.Nadziewamy białka formując zgrabne kuleczki.Porcję układamy na półmisku na wyłożonym sałatą,przybieramy papryką,porcją majonezu,posypujemy koprem,podajemy zaraz po przygotowaniu.Smacznego Kochani.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak