Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 łyżki
margaryna 250 g
cukier puder 1 szklanka
jajko 2
olej 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
cukier 3\\4 szklanki
galaretka cytrynowa 1
cynamon Prymat
zapach waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części jedną część wyłożyć blaszkę a drugą wstawiamy do zamrażalnika. Jabłka obieramy i kroimy w drobna kostkę można też zetrzeć na tartce wsypać cukier można dać zapach do jabłek i cynamon, wstawiamy na gaz na malutkim ogniu i mieszać aż cukier się rozpuści zdjąć z ognia i wsypać do galaretki wyłożyć na pierwszą warstwę ciasta i na to zetrzeć na tartce drugą warstwę drugiego ciasta , ścieramy po całości pieczemy 45 minut aż ciasto zacznie się rumienić . Zimne polewamy lukrem. A następnie do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia2 30.03.2012 11:04
pysznie wyglada
Kasia46 19.03.2012 21:43
uwielbiam jabłecznik :)
Kasiax18 06.03.2012 10:25
pycha
babcia
babcia 23.02.2012 18:12
wygląda smacznie
iknbozka 28.01.2012 18:19
smaczne
agnieszka137 06.01.2012 23:32
apetyczny placuszek
Katarzyna/kate1980 02.01.2012 20:02
super
aginaa 02.01.2012 18:25
smaczne
Kate131 02.01.2012 09:19
pyszny
Miki 01.01.2012 20:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak