Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
brzoskwinie 1 puszka
bulion 1\\2 szklanki
szałwia 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mięta 1 łyżka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z indyka

Mięso nacieramy solą , pieprzem i ziołami, przygotować sobie formę , nasmarować masłem i układamy w niej mięso wstawiamy do piekarnika na 30 minut 220 st podlewamy bulionem i zalewą z ananasów i brzoskwiń , upieczone mięso wyjmij ostudż . Do gorącego sosu po mięsie dodaj żelatynę rozmoczoną w 2 łyżkach wody i mieszamy aż dokładnie się rozpuści Zimne mięso pokrój na plastry ułóż na półmisku albo w małych salaterkach , fantazyjnie możemy udekorować owocami z puszki , zalewamy schłodzoną galaretką odstaw w chłodne miejsce aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 12.12.2012 23:39
mi tam pasuje
Krzysztof27 05.02.2012 17:00
fuj
kasienka23 05.02.2012 10:25
pyszne
Kate131 02.01.2012 09:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak