Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ziołowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
olej 6 łyżek
masło 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - -
pstrąg 1 filet
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
przyprawa do potraw - -

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ziołowej panierce

Filety opłukać, osuszyć, posypać pieprzem, przyprawą KUCHAREK i odstawić na 30 min. Bułkę tartą wymieszać z lubczykiem. Filety obtoczyć w mące, następnie w rozmieszanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kawałkiem masła, smażonymi ziemniakami i ostrą surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 13.02.2011 15:19
rybka lubi pływać
Barbara55 10.10.2010 15:07
uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak