Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z grejpfrutem na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 połówki
grapefruit 1 sztuka
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z grejpfrutem na parze

Lekko rozbijamy filet, obieramy grejpfrut z błonek i skóry, miąższ pozostały na skórce wyciskamy na połówki oczyszczonych piersi i odstawiamy na 0,5 godziny.
Posypujemy filet solą i pieprzem, na każdym układamy kawałki grejpfruta i zwijamy go w roladkę. Zwinięte mięso skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Gotujemy na parze przez 0,5 godziny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.01.2012 18:41
fajna odmiana dla tradycyjnego kotleta drobiowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak