Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla z jabłkiem i camembert

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
camembert 2 sztuki
jajko 1 sztuka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: strucla z jabłkiem i camembert

Do przepisu najlepiej pasują twarde i kwaśne jabłka. Obieramy je, kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki.
Camembert kroimy na plastry.
Ciasto francuskie, ja używam gotowego bo jest bardzo dobre, a oszczędza się czas :) Ciasto kładziemy rozwinięte na stole i zostawiając 2-3 centymetry od krótszych brzegów układamy wzdłuż dłuższej części na przemian plastry jabłka i camembert.
Całe nadzienie posypujemy (dość obficie) świeżo mielonym pieprzem - najlepiej kolorowym.
Zostawiamy ok 2 cm od jednego z szerszych brzegów, by złączyć ciasto.
Delikatnie zwijamy strucle, tak by ciasto się nie przerwało. Dłuższy bok łączymy delikatnie naciskając i zostawiamy by był na górze strucli. Brzegi ciasta zawijamy pod spód.
Całe ciasto malujemy pędzlem rozbełtanym jajkiem.
Na koniec górę strucli nakłuwamy kilkakrotnie na górze.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
temperatura 190 stopni (z termoobiegiem)
czas pieczenia: 20 minut

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 27.04.2012 12:52
takiego połączenia nie próbowałam
smile 03.01.2012 12:43
ciekawa
caralajna 01.01.2012 17:58
interesujące
madz88 01.01.2012 17:28
można zrobić również jako sakiewki :) Ja właśnie się zajadam - PYCHA! :)
dwa pokoje z kuchnią 01.01.2012 17:22
o! Bardzo mi się podoba :)
Papryczka 01.01.2012 17:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak