Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dkg
szczypiorek 1/2 pęczka
pomidor 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszki
biała rzodkiew 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3 łyżki
olej 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
SOS SAŁATKOWY WIOSENNY 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym

Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać, pomidora pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem wymieszać z olejem, wodą, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.02.2012 20:10
kolorowo i zdrowo
MAR3STA 19.01.2012 08:59
kolorowa i smaczna
Katarzyna/kate1980 18.01.2012 22:13
jaka kolorowa
Weronika_eM 08.01.2012 16:34
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak