Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo mangowe babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
mango 1/2 szt
Ciasto:
mąki krupczatki 100 g
mąki pszennej 100 g
margaryny kasia 100 g
cukru 50 g
soli 1 szczypta
żółtko jajek 1 szt
banan 2 szt
biszkopty podłużne 6 szt
sos czekoladowy (do polania)

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo mangowe babeczki

Obie mąki posiekać z żółtkiem, cukrem, solą i margaryną.
Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce zawinięte w folię spożywczą około 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
Po upływie 30 minut wyjąć ciasto i wylepić nim foremki na babeczki po czym nakłuć widelcem lub patyczkiem do szaszłyków.
Piec 15 minut a po upieczeniu wystudzić i wyjąć z foremek.

Do rozdrabniacza włożyć połamane biszkopty, pokrojone banany i mango i dokładnie zmiksować.
Na każdą z babeczek nakładać masę a na koniec polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 08.07.2012 12:10
Super, po prostu super!
agnieszka189 12.03.2012 14:24
no ciekawie sie zapowiada
Iwona56 07.02.2012 15:06
super cacuszka
Agnieszka_B 07.01.2012 11:29
Wyglądają przepysznie:)
ZEWA 02.01.2012 09:37
dzięki
cukiereczek 02.01.2012 09:05
Ewa jesteś mistrzynią Słodkich Babeczek Bravo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak