Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki śliwkowo nektarynkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
serek mascarpone 200 g
gęsta śmietana 2 łyżka
cukier puder 1 łyżka
śliwka duża 1 szt
nektarynka 1 szt
Ciasto:
mąka pszenna 150 g
margaryna 75 g
cukier 35 g
żółtko jajek 1 szt
kakao 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki śliwkowo nektarynkowe

Serek utrzeć z cukrem pudrem i śmietaną.
Śliwkę i nektarynę pokroić w drobną kostkę.

Mąkę, margarynę, cukier, kakao, sól i żółtko posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto.
Wyrobionym ciastem wylepić foremki do babeczek ( nie ma konieczności schładzania ciasta ).
Następnie ciasto w foremkach nakłuć widelcem.
Babeczki piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Po upieczeniu wystudzić je, wyjąć z foremek.
Na każdą babeczkę nakładać masę serkową, na wierzch kłaść pokrojone owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.03.2012 18:27
wyglądają przecudnie
ZEWA 07.01.2012 13:29
dzięki
ZEWA 07.01.2012 13:29
dzięki
Agnieszka_B 07.01.2012 11:30
Cudne babeczki!
sloneczko1 01.01.2012 19:33
wyglądają apetycznie
Ewa104 01.01.2012 19:27
Ładnie się prezentuje.
Mysiunia 01.01.2012 15:40
podoba mi się ten przepis:) być moze skorzystam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak