Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 3 szt
pierś z kurczaka 1
marchewka 1
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretki drobiowe

Porcje rosołowe i pierś gotować z dodatkiem przypraw,czosnku i marchewki na wolnym ogniu aby dobrze się wygotował wywar.Wyjąć mięso i kości i marchewkę.Wywar przecedzić przez sitko.Dodać rozpuszczoną żelatynę w ilości odpowiedzniej do ilości wywaru.jeśli potrzeba doprwić.Do miseczek lub pojemniczków wsypać pokrojoną marchewkę i zalać zimnym wywarem .Odstawić do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.10.2013 13:09
świetnie udekorowane
edi 26.01.2013 20:16
super
Kuchareczka2 13.11.2012 18:02
doskonałe
MagdaXXX 30.10.2012 18:14
super
Krzysztof15 18.10.2012 20:18
pycha
Marta1986 04.06.2012 19:41
super
sara1 14.04.2012 19:09
apetycznie i ładnie , super
Anio?eczek 03.02.2012 15:52
i ładnie i smacznie :)
ben-ka 27.01.2012 21:40
efekt ko?cowy ?liczny:)
Luki 24.01.2012 19:23
pi?knie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak