Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
czosnek 1 główka
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna do posypania
olej 2 łyżki
grzyby suszone 50 gram
karkówka 600 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na winie

Karkówkę pokroić w plastry, polożyć do brytfanny pokropionej olejem, cebulę i czosnek pokroić w plasterki, ułożyć na plastrach mięsa - zakryć dosyć szczelnie, porozrzucać na to suszone grzyby, posypać Kucharkiem. Delikatnie zalać winem, aby wszystko było zanurzone w winie. Dusić na delikatnym ogniu ok. 2 godzin. Nie mieszać!!! Podawać np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2012 22:07
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak