Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
cebula 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron 20 dkg
ketchup 1/2 szklanki
żółty ser wg uznania
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem foto
2
Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem foto
3
Mięso pokroić w kostkę, dodać do boczku z cebulą, smażyć ok.5 minut, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem foto
4
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Dodać go razem z ketchupem do mięsa, podsmażać jeszcze ok. 5 minut.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem foto
5
Gotową potrawę przełożyć na talerze, posypać startym na tarce o drobnych oczkach serem i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z boczkiem i makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irena13 10.03.2012 20:20
wygląda smakowicie :0
Izabela/bella81 16.01.2012 20:08
ślicznie wygląda:)
Weronika_eM 12.01.2012 13:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak