Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 60 dag
mleko 1,5 szklanki
Farsz:
łopatka wieprzowa 80 dag
cebula 1 sztuk
margaryna 1/3 kostki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
kapusta kiszona 1 słoik pół litrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem

W kopce mąki na stolnicy zrobić rowek, dodać jajko. Wlać mleko i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i dawać po trochu farszu. Wykrawać pierogi.
FARSZ: kapustę odsączyć z wody, opłukać, zagotować. Pokroić. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć razem. Cebulkę pokroić i zeszklić na margarynie. Połączyć razem. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Dawać na ciasto.
Pierogi dać do gotującej się lekko osolonej wody i zagotować.
Polać roztopiona margaryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.05.2012 15:01
lubię pierogi
paula99926 08.04.2012 09:35
wspaniałe! uwielbiam pierogi w każdej postaci :)
jozefinach 29.02.2012 11:05
Uwielbiam pierogi.
gosia47-47 10.02.2012 21:06
uwielbiam je :D
Margo1 07.01.2012 16:49
pyszne
Margo1 07.01.2012 16:49
pyszne
Marta68 02.01.2012 20:58
Przepis wydaje się prosty, muszę wypróbować
1j1o1l1a1 01.01.2012 14:43
pierożki dobre na co dzień i...od świeta :)
Kate131 01.01.2012 10:06
ja to chyba wszystkie pierogi uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak