Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt - przepis podstawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
olej 5 łyżek
wod 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt - przepis podstawowy

Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać aż stanie się sztywna. Następnie dodać żółtka, budyń, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia - cały czas ubijać. Gdy składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki wrzącej wody! Całość wymieszać i wylać na przygotowaną wcześniej blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec w temperaturze 180 stopni ok 35 minut. (sprawdzać wykałaczką).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.05.2012 08:08
genialny
romanrafal
romanrafal 24.02.2012 12:43
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak