Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z jabłkiem i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
kukurydza marynowana 1/2 szkl
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z jabłkiem i kukurydzą

Buraki umyć i ugotować lub upiec w piekarniku, ostudzić obrać , zetrzeć na tarce. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z obraną marchewką zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki dodać majonez wymieszany z chrzanem, sok z cytryny, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać. Odłożyć do lodówki, oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.10.2012 22:40
Wyglądają wspaniale.
agnieszka137 01.01.2012 17:32
super sałatka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak