Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z karkówki w piwnej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
angielskie ziele 4-5 szt
ziarna jałowca 3-4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-7 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
olej 4-5 łyżek
karkówka 1 wieprzowa bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z karkówki w piwnej marynacie

Piwo wymieszać z rozgniecionym angielskim zielem, pieprzem, jałowcem, czosnkiem, solą, pokruszonymi listkami laurowymi. Mięso umyć osuszyć, pokroić na plastry grubości około 1,5 cm, rozbić tłuczkiem. Ułożyć w naczyniu, przekładając przyprawami wymieszanymi z piwem, odłożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, posmarować olejem, ułożyć na ruszcie. Piec mięso na grillu smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.09.2012 22:46
Zapowiada się smakowicie.
Łukasz15 29.08.2012 14:31
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak