Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mleko 1/3 szklanki
mąka 6 czubatych łyżek
cukier waniliowy 30 gram
olej do smażenia
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Jajka rozbełtać.
Krok 1 - Banany w cieście naleśnikowym foto
2
Dodać do nich mąkę, mleko i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Banany w cieście naleśnikowym foto
3
Banany obrać, pokroić w grube, ukośne plastry.
Krok 3 - Banany w cieście naleśnikowym foto
4
Plastry bananów moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Banany w cieście naleśnikowym foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem, z musem owocowym lub ze śmietaną.
Krok 5 - Banany w cieście naleśnikowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 08.08.2012 09:11
super, uwielbiam banany
BernadettaP 01.01.2012 10:49
Super, uwielbiam tak przygotowane banany :-)
Sroczka 01.01.2012 00:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak