Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w pieczarkowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1/2 kg
papryka 2 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietanka słodka 100 ml
kostka rosołowa 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w pieczarkowym sosie

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody. Parówkę obrać z osłonek i pokroić w słupki. Cebulę drobno posiekać i razem z parówką obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać pokrojoną w słupki paprykę, pokrojonego w kostkę ogórka, posiekane pieczarki, koncentrat pomidorowy i dusić przez 10 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną i ostrą papryką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podawać z pieczywem lub z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.09.2013 20:05
Takich nie jadłam.
Katarzyna59 14.08.2013 07:18
apetyczne,
olkaaa 19.10.2012 13:21
muszę zrobić
olkaaa 19.10.2012 13:21
muszę zrobić
Ada-Gaba 12.02.2012 17:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak