Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z pieczarek, sera i dymki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
jajko 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3-4 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z pieczarek, sera i dymki

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub posiekać. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Żółty ser zetrzeć na grubej tarce.
Krok 1 - Placuszki z pieczarek, sera i dymki foto
2
Do miski wbić jajka, roztrzepać widelcem. Następnie wsypać pieczarki, żółty ser, cebulę, dodać mąkę ziemniaczaną, suszone pomidory, sól i pieprz do smaku, wymieszać
Krok 2 - Placuszki z pieczarek, sera i dymki foto
3
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Placuszki z pieczarek, sera i dymki foto
4
Usmażone placuszki podawać same lub z sosem i ryżem albo kaszą.
Krok 4 - Placuszki z pieczarek, sera i dymki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.10.2012 22:22
Wyglądają wspaniale.
Iwusia 18.02.2012 23:24
ciekawe te placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak