Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z pieczarek i ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
ryż 5 dag
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z pieczarek i ryżu

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać drobno posiekaną cebulę, zeszklić.
Krok 1 - Farsz z pieczarek i ryżu foto
2
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać. Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki dodać pieczarki i smażyć do odparowania w płynu.
Krok 2 - Farsz z pieczarek i ryżu foto
3
Ryż ugotować w osolonej wodzie. dodać do usmażonych pieczarek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać i chwilę razem podsmażyć
Krok 3 - Farsz z pieczarek i ryżu foto
4
Zdjąć z ognia, przestudzić i wmieszać starty żółty ser. Farszem nadziewać pierogi, krokiety, paprykę lub cukinię.
Krok 4 - Farsz z pieczarek i ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.09.2012 20:44
Super farsz.
Iwusia 11.05.2012 21:56
bardzo fajny
Wafelek2601 14.03.2012 15:47
super farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak