Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pęczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 8 szklanek
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 3 ziarna
sól
pieprz
pęczak 1 szklanka
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pęczakiem

Grzyby opłukać, zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez godzinę. Wodę zagotować z masłem i solą. Wsypać kaszę, ugotować, uprażyć. Do wywaru z grzybami wlać bulion i śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować. Przyprawić solą i pieprzem, wsypać kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak