Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz pieczarkowy do uszek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kg pieczarek 0,5-0,75
kawałek pora ok. 10 cm 1
garści suszonych grzybów - użyłam krajanki z podgrzybków 2
sól, pieprz mielony do smaku:
Bułka tarta klasyczna Prymat 2
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz pieczarkowy do uszek

Grzyby suszone zalać ciepłą wodą i odstawić, najlepiej na całą noc - następnie ugotować (ok. 30 min), odcedzić, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pora oczyścić dokładnie, wypłukać, posiekać w cieniutkie półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pora i pieczarki, smażyć mieszając aż odparuje całą woda. Pod koniec dodać posiekane podgrzybki, doprawić farsz solą i pieprzem. Wystudzić. Dodać bułkę tartą aby wchłonęła ew. resztę płynu i żółtko, dokładnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.04.2012 23:25
rewelacyjny
ewaa 14.01.2012 19:10
super...robie takie same
Agnik 21.09.2011 10:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak