Sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dag
  • masło

    150 g
  • jajko

    1
  • cukier

    pół szkl
  • ser podwójnie mielony

    800 g
  • budyń waniliowy

    1
  • sok z cytryny

  • jajka

    4
  • cukier

    1 szkl
  • masło

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier. Zaczynamy od siekania ciasta nożem, a potem rękami szybko wyrabiamy ciasto. Ciasto zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce 30 min. Po tym czasie ciasto rozkładamy na dnie tortownicy. Masę serową zaczynamy od ucierania masła z cukrem. Stopniowo do masy dodajemy żółtka a potem ser. Dodajemy też sok z cytryny i budyń. Na końcu ubijamy piane z białek i mieszamy z masa serową. Masę serową wykładamy na kruche ciasto i zapiekamy ok 60 min w 180st.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorota20w

01.01.2012 16:48
dziekuję

Magula

01.01.2012 13:59
fajne ciacho

1j1o1l1a1

31.12.2011 18:49
apetyczne

Magdalena67

31.12.2011 16:32
mniam

[email protected]

31.12.2011 16:17
pycha

[email protected]

31.12.2011 15:58
pycga

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat